Ny webbplats – smidigare användning

Ny webbplats – smidigare användning

Färre klick, responsiv sajt, smidigare användning för medlemmarna – och ännu enklare att bli medlem. Det har blivit verklighet med Swedish Softwares nya webbplats. Föreningens IT-avtal och avtalsbroschyr har också reviderats och vässats.

Swedish Software är föreningen för dig som äger och utvecklar programvara. Hos oss får du och ditt företag tillgång till avtal, tjänster, utbildning, nätverk och inspiration som bidrar till ökad kunskap och konkurrenskraft.

Ny webbplats …

 Föreningens nya webbplats lanserades i april 2019.

– Målet har varit förbättra användarupplevelsen – både för befintliga medlemmar och programvaruföretag som vill bli medlemmar. Ett exempel är att sajten är responsiv, det vill säga anpassas till den storlek och upplösning som användarens skärm har, säger Amanda Svensson, vd för Swedish Software.

En förbättring för medlemmarna är att innehållet i Mina sidor har fått en tydlig struktur. Avtalen presenteras på ett överskådligt sätt.

– Det är enkelt att få en överblick över, och ladda ner, de olika avtalsdokumenten – oavsett om medlemsföretaget använder versioner på svenska eller engelska.

Företag som vill bli medlemmar kan använda kalkylatorn på webbplatsen för att se vad det kostar medlemskapet kostar. Därefter är det bara att fylla i uppgifterna och klicka på skicka.

… uppdaterade IT-avtal …

Swedish Software medlemsföretag har tillgång till en komplett samling IT-avtal – från Cloud Sourcing till anställningsavtal. Avtalen är baserade på föreningens mångåriga erfarenhet av att utveckla, paketera och tillhandahålla programvara genom licensiering och som tjänst.

– Totalt rör det sig om ett tiotal avtal. De utarbetas av erfarna IT-jurister, uppdateras vartannat år och laddas enkelt ner via Mina sidor på sajten.

Som medlem i Swedish Software har ditt företag även tillgång till kostnadsfri juridisk rådgivning som gäller avtalen och hur de tillämpas.

 … och reviderad broschyr om avtalen

 Den 24-sidiga broschyren Trygg med avtal innehåller viktig information om föreningens IT-avtal.

– Broschyren uppdaterades våren 2019 och laddas ner via webbplatsen. Trygg med avtal kan även laddas ner via Mina sidor, vilket förenklar för befintliga medlemmar, säger Amanda Svensson.